آموزش خود تنظیمی بر هیجان‌های تحصیلی و احساس تعلق به مدرسه در متربیان
کد مقاله : 2020-NCEEA3 (R1)
نویسندگان
فرانک قدسی *
هیات علمی دانشگاه فرهنگیان
چکیده مقاله
یکی از راهبردهای بهبود عملکردهای زندگی و تحصیلی درمتربیان ،آموزش خودتنظیمی است. پژوهش حاضر با هدف اثربخشی آموزش خودتنظیمی بر هیجان های تحصیلی و احساس تعلق به مدرسه در متربیان دختر دوره اول متوسطه انجام شد.
روش‌شناسی: در یک مطالعه نیمه‌تجربی با طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون با گروه‌های آزمایش و گواه از میان دانش‌آموزان دختر دوره اول متوسطه ناحیه 1 شهرسنندج، تعداد 28نفر با روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب و به‌صورت تصادفی ساده با کمک قرعه‌کشی در دو گروه14 نفری جایگزین شدند. گروه آزمایش 8 جلسه 60 دقیقه‌ای بر اساس پکیج برزگر بفرویی و همکاران (1398) آموزش خودتنظیمی دریافت کرد و در این مدت گروه گواه هیچ آموزشی ندید. در این مطالعه از پرسشنامه هیجان‌های تحصیلی (پکران و همکاران، 2002) و مقیاس تعلق به مدرسه ارسلان و دیورو (2016) استفاده شد.برای گردآوری با روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری در نرم‌افزار SPSS تحلیل شدند.
یافته‌ها نشان داد که بین دانش‌آموزان دختر دوره اول متوسطه گروه‌های آزمایش و گواه از نظر هیجان‌های تحصیلی منفی و افزایش هیجان‌های تحصیلی مثبت و احساس تعلق به مدرسه تفاوت معنی‌داری وجود داشت. به عبارت دیگر، آموزش خودتنظیمی باعث بهبود هیجان های مثبت و احساس تعلق به مدرسه در متربیان دختر دوره اول متوسطه شد (001/0P<).
در با توجه به تاثیر آموزش خود تنظیمی بر هیجان‌های تحصیلی مثبت و منفی و احساس تعلق دانش‌آموزان، مشاوران و روانشناسان جهت بهبود ویژگی‌های تحصیلی و عملکرد می‌توانند از روش مذکور استفاده نمایند.
کلیدواژه ها
هیجان های تحصیلی،احساس تعلق،متربیان،خودتنظیمی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر