بسم الله الرحمن الرحیم
تربیت، هدایت کردن افراد به سمت ارزشهای والای انسانی است؛ این هدایت باید به گونهای باشد که افراد این ارزشها را پذیرفته و آن را در زندگی فردی و اجتماعی خود به کار ببندند. مدرسه و به ویژه مربیان تربیتی و پرورشی نقش مهمی در تربیت کودکان و شکل گیری شخصیت آنها دارند. نقش الگویی مربی، در تربیت دانش آموزان غیر قابل انکار است و بر هیچکس پوشیده نیست. ارتباط نزدیک مربیان با دانش آموزان و نفوذی که بر آنان دارند، نقش مهمی در سلامت فکری و روانی آنها ایفا میکند.
هشت اسفند ماه سال ۵۹ ستاد امور تربیتی در مدارس ایران توسط شهیدان رجایی و باهنر بزرگوار تأسیس شد. ستادی که از همان ابتدای تأسیس به دنبال انتقال ارزشهای دینی و فرهنگی انقلاب اسلامی به مدارس و تربیت و بازسازی دانش آموزان در فضایی انقلابی و اسلامی بود. لذا هشتم اسفند ماه، روزی به نام "روز امور تربیتی" به عنوان یادآوری اهمیت و توجه به ارزشهای تربیتی و اسلامی در جامعه ایرانی نامگذاری شده است. این روز، فرصتی است برای بررسی و تجدیدنظر در مسیر تربیت و آموزش، و بهبود فرآیندهای آموزشی با رویکردهای انقلابی و اسلامی.
دانشگاه فرهنگیان استان یزد، در چارچوب برنامههای پژوهشی سازمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان و با همکاری سایر دانشگاهها و مؤسسات علمی، اقدام به برگزاری «سومین همایش ملی امور تربیتی» در زمینه دانش آموزش محتوا (PCK) کرده است. این همایش فرصتی ارزشمند برای تبادل نظر و تجربیات میان اساتید، پژوهشگران و دانشجویان فراهم میآورد تا با ارائه و بررسی راهبردهای نوین پژوهشی، به ارتقای کیفی آموزش در امور تربیتی بپردازند. امید است که دانشگاهیان، فرهیختگان، پژوهشگران و علاقهمندان به امور تربیتی، با ارسال دستاوردهای پژوهشی خود به این همایش، زمینهساز گفتوگوهای سازنده و رشد و توسعه حرفهای در حوزه تعلیم و تربیت باشند. همچنین انتظار میرود نتایج این پژوهشها منجر به همکاریهای خلاقانه و کاربردی در دانش موضوعی امور تربیتی شود. برگزاری همایش ملی امور تربیتی نقش بسزایی در بروز رسانی دانش تربیتی و تبادل تجربه میان محققان، پژوهشگران، اساتید، دانشجویان به ویژه دانشجو معلمان را دارد.
اینجانب وظیفه خود میدانم از حمایتهای سازمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان، پردیسها و واحدهای دانشگاهی فرهنگیان سراسر کشور، دانشگاههای حمایت کننده، مراکز علمی و فرهنگی و دانشگاه فرهنگیان استان یزد برگزار کننده این همایش ملی و نیز همکاری بیدریغ اعضای محترم کمیتههای علمی و اجرایی این همایش که از اساتید صاحب نظر در عرصه علم و دانش میباشند مراتب تشکر و قدردانی خویش را اعلام نمایم.
رجاء واثق دارم پروردگار متعال، همایش به بهترین صورت برگزار و مورد توجّه و اقبال شرکت کنندگان قرار گیرد. در این همایش علمی پژوهشی در حد توان تلاش خواهیم کرد تا فضا و شرایطی مناسب و کارآمد برای ارائه برنامههای علمی و اجرایی فراهم شود و با بهرهگیری از مشارکت فعال شرکت کنندگان بحثهای علمی ضروری مورد نیاز در جهت بالندگی و پویایی فعالیت های امور تربیتی و تحقق مدرسه صالح در راستای نیل به اهداف سند تحول بنیادین نظام تعلیم و تربیت اسلامی و رفع چالشهای علمی موجود، در این مطالعه علمی فراهم گردد تا در نهایت این تلاشها به بالندگی و تعالی اسناد بالا دستی حوزهی تعلیم و تربیت اسلامی کشور عزیزمان ایران اسلامی منتج گردد.
اینجانب به نمایندگی از کمیته علمی برگزار کننده همایش، قدردان حضور پربار کلیهی نخبگان علمی و فرهنگی، اساتید پژوهشگر، محققان عزیز و دانشجو معلمان گرامی در این همایش خواهم بود.
با آرزوی موفقیت برای همه شرکتکنندگان، امیدوارم این همایش به عنوان نقطهعطفی در پیشرفت علمی و آموزشی کشور عزیزمان به یادگار بماند.
دکترسیدمحمدعلی میرجلیلی
دبیر علمی همایش ملی