عنوان مقاله، حداکثر 16 کلمه با قلم B Nazanin pt. 16 پررنگ
یک سطر فاصله (B Nazanin pt. 16 پررنگ)
نام و نام خانوادگی کامل نویسنده اول1، نویسنده دوم2، نویسنده سوم3 و ... در یک یا دو سطر. از ذکر عنوانهایی چون دکتر و ... خودداری شود. (B Nazanin pt. 14 پررنگ)
درج وابستگی به ترتیب شماره نام نویسنده لحاظ شود. نویسنده مسئول مکاتبات با قراردادن ستاره بالای اسم (بعد از شماره) مشخص شود و زیر نام نویسنده ارائهکننده مقاله خط کشیده شود.
1گروه آموزشی، نام دانشگاه /سازمان یا مؤسسه نویسنده ، شهر، کشور (B Nazanin pt. 12)
----- 1 سطر فاصله (B Nazanin pt. 11 نازک) -----
2 دبیر شیمی آموزشوپرورش، تهران، ایران (نمونه درج وابستگی دبیران محترم آموزش و پرورش) (B Nazanin pt.12)
----- 1 سطر فاصله (B Nazanin pt. 11 نازک) -----
3 گروه آموزش شیمی، دانشگاه فرهنگیان، صندوق پستی 889- 14665 تهران، ایران (نمونه درج وابستگی اعضای هیأت علمی و دانشجویان دانشگاه فرهنگیان) (B Nazanin pt. 12)
رایانامه نویسنده مسئول مکاتبات )(Email) (Times New Roman 10 pt. Italic)
سطر خالی (B Nazanin pt. 11 نازک)
سطر خالی (B Nazanin pt. 11 نازک)
چکیده: (قلم B Nazanin pt. 14 و پررنگ)
در چکیده از ذکر مقدمه و کلیات خودداری شود و مستقیم به مسائل مورد مطالعه و اهداف آن، روش کار و میزان موفقیت این مطالعه با استناد به نتایج کار بهطور مختصر اشاره شود. چکیده مقاله با قلم B Nazanin اندازه pt. 12 با فاصله خطوط 1 (Single space)، فاصله 5/2 سانتیمتر از سمت راست و 5/2 سانتیمتر از سمت چپ کاغذ، با کنارههای ردیف شده نوشته شود. طول چکیده در مقاله کامل کمتر از 150 کلمه و بیشتر از 250 کلمه نباشد. چکیده باید به تنهایی کامل و فقط دارای یک پاراگراف باشد. از اشاره به مراجع در چکیده خودداری شود. از کلمات مخفف در چکیده استفاده نشود.
1 سطر فاصله (B Nazanin pt. 12 نازک)
واژگان کلیدی: حداقل 3 و حداکثر 6 کلمه که با کاما (،) از هم جدا شده و در یک خط باشند و در انتها خط نقطه گذاشته شود (قلم B Nazanin pt. 12).
1 سطر فاصله (B Nazanin pt. 14 نازک)
1- مقدمه (قلم B Nazanin pt. 14 و پررنگ)
در این قسمت به اصول، مبانی نظری و پیشینه پژوهش اشاره میشود.
به منظور یکسانسازی مجموعه مقالات این همایش و نیز برای آنکه امکان ترکیب و انتقال فایل کامپیوتری آنها فراهم شود، لازم است که تمامی مقالات با طرحی یکسان و کاملاً هماهنگ تهیه و تایپ شوند. میتوان جهت تسریع نگارش مستقیماً روی این فایل نگارش شود.
برای تایپ مقاله به زبان فارسی، فقط از نرمافزار مایکروسافت ورد نسخة 2013 در محیط ویندوز با امکانات فارسی استفاده کنید. متن اصلی مقاله بهصورت تک ستونی با قلم (فونت) B Nazanin و اندازة pt. 14 تک فاصله (single space) و با حاشیه 5/2 سانتیمتر از راست، چپ، بالا و پایین تهیه شود. عنوان همه بخشها با قلم B Nazanin و اندازه pt. 14 پر رنگ (بولد) و عنوان زیربخشها با قلم B Nazanin و اندازه 12 پر رنگ و شماره دو قسمتی تایپ شود. عنوان هر بخش یا زیربخش، با یک خط خالی فاصله از انتهای متن بخش قبلی تایپ و شمارهگذاری شود. خط اول همه پاراگرافها باید دارای تورفتگی به اندازة 7/0 سانتیمتر باشد. برای کلمات و واژگان خارجی که نیاز به زیرنویس شدن دارند به توضیحات انتهای همین فایل مراجعه فرمایید.
فایل مورد نظر باید حاوی متن مقاله و کلیه اجزاء آن شامل شکلها و جدولها باشد. فایل مقاله که مطابق با ضوابط این راهنما تهیه شده است با فرمت docx یا dox از طریق سایت همایش ارسال گردد. دبیرخانه، از بررسی مقالاتی که مطابق این دستورالعمل تهیه نشده باشند، معذور است. فایل مقاله باید بهگونهای باشد که در صورت نیاز بتوان بهراحتی و بدون کار اضافهای آن را باز کرد، پرینت گرفت یا به چاپخانه تحویل داد. آخرین وضعیت مقالات در هر لحظه از طریق تارنمای همایش قابل پیگیری است. در صورت پذیرش، لازم است نویسندگان مقاله، اصلاحات خواسته شده داوران را در نسخه نهایی و در مدت زمان خواسته شده اعمال نموده و نسخه نهایی را از طریق تارنمای همایش ارسال نمایند.
2- روش پژوهش
در این قسمت روش پژوهشی که برای بهدستآوردن نتایج مقاله بکار رفته است توضیح داده میشود.
3- نتایج و بحث
در این قسمت دادهها و نتایجی که در جریان پژوهش بهدستآمده است، گزارش میشود و مورد تحلیل و بحث قرار میگیرد. اگر از روشهای آماری برای تحلیل نتایج استفاده شده است، نتایج تحلیلهای آماری نیز در همین بخش گزارش میشود. شکلها و جدولها باید در اولین جایی که در متن به آنها اشاره میشود، بعد از پایان پاراگراف درج گردد. چگونگی تنظیم شکلها و جدولها در انتهای همین فایل توضیح داده شده است.
4- پیشنهادات
در این قسمت پیشنهادات پژوهشی یا اجرایی ذکر میگردد که برگرفته از نتایج پژوهش هستند.
تشکر و قدردانی
در صورت نیاز میتوانید از افراد یا سازمانهایی که شما را در انجام پژوهش یاری کردهاند در این قسمت سپاسگزاری نمایید. این قسمت قبل از مراجع قرار میگیرد.
مراجع (فونت: B Nazanin، اندازه فونت 14 و پررنگ)
ترجیحاً اکثر مراجع به روز و مربوط به سه سال اخیر باشند. ترتیب منابع در آخر مقاله بر اساس حروف الفبا (در منابع فارسی، حروف فارسی و در منابع انگلیسی، حروف انگلیسی) میباشد.
Title (Times New Roman 14 Bold)
Authors (Times New Roman 12) 1*
1 Department of Chemistry Education, Farhangian University, Tehran, Iran
Affiliation (Times New Roman Italic 11)
Abstract
Times New Roman 11
Keywords: Times New Roman 11.
*Corresponding Author: ( author@cfu.ac.ir)
نکات مربوط به ارجاعات:
مشخصات هر مرجع بهصورت کامل و در قالب استاندارد (نمونههای زیر) ذکر شود. برای مراجع فارسی، از فونت B Nazanin نازک با اندازه pt 13 استفاده گردد. مراجع انگلیسی هم با فونت Tims New Roman نازک با اندازه 12 pt نوشته شود.
منابع در انتهای مقاله به صورت الفبایی میآیند. در ضمن ابتدا منابع فارسی و سپس منابع لاتین ذکر گردد. هر منبع بایستی حداقل یکبار در متن مقاله مورد استفاده قرار گرفته شده باشد. مشخصات هر منبع به صورت کامل و در قالب استاندارد APA هفتمین ویرایش (APA 7th Ed.) ذکر شود. در مورد رفرنس های لاتین، ابتدا آنها را به فارسی در داخل متن مقاله آورده و سپس در زیرنویس همان صفحه نام لاتین نویسنده اول را ذکر کنید و در بخش منابع، رفرنس اصلی به صورت لاتین آورده شود.
موارد زیر نحوه ارائه این اطلاعات را نشان میدهد:
رفرنس درون متنی
ارجاعات درونمتنی باید هنگام استفاده از نقل قول و یا مطالب برگرفته از آثار دیگران درج شود. ارجاع دهی درونمتنی به دو صورت است؛ بهصورت پرانتزی و نقلقول:
براساس تحقیقات انجام شده موارد مطرح شده میتواند مانعی برای پیشرفت تحصیلی دانشآموزان باشد (محمدی، 1403).
محمدی (1403) بیان میکند که ....
در صورتی که یک نقلقول مستقیم از نویسندهای را در پایاننامه یا مقالۀ خود به کار بردهاید، لازم است درون پرانتز شماره صفحۀ آن اثر را بعد از تاریخ، ذکر کنید:
براساس تحقیقات جدید .... (محمدی، 1403، ص 105).
برای دو نویسنده نام خانوادگی هر دو نویسنده با حرف "و" برای مثال (محمدی و کریمی، 1403) استفاده شود.
برای سه نویسنده و بیشتر فقط نام خانوادگی نویسنده اول ذکر میشود و بعد از آن از عبارت "و همکاران" برای مثال (محمدی و همکاران، 1403) استفاده شود.
استناد به مقالات مجلهها و نشریهها
نام خانوادگی، نام (نویسندگان)؛ (سال انتشار). عنوان مقاله. نام نشریه (ایتالیک)، دوره (شماره)، صفحه آغاز-صفحه پایان.
بروجنی، هادی؛ شعبانی، مهدی؛ تقیپور، علیرضا. (1401). نقش روشهای فعال تدریس در افزایش بهرهوری آموزش شیمی. پژوهش در آموزش شیمی، 4(4)، 58-66.
Sanchiz, M., Chevalier, A., Amadieu, F. (2017). How do older and young adults start searching for information? Impact of age, domain knowledge and problem complexity on the different steps of information searching. Computers in Human Behavior, 6(72), 67–78.
استناد به کتاب:
نام خانوادگی، نام نویسنده (نویسندگان). (سال انتشار). عنوان کتاب. نام و نام خانوادگی مترجم (مترجمان)؛ ناشر.
هارلن، وین (1375). نگرشی نو بر آموزش علوم تجربی در دوره ابتدایی. مترجم: شاهده سعیدی، حسین دانشفر؛ نشر مدرسه برهان.
Osborne J. F. and Dillon J. (2008). Science Education in Europe: Critical Reflections. Nuffield.
استناد به مقاله همایش
نام خانوادگی، نام (نویسندگان) (سال برگزاری). عنوان مقاله. عنوان همایش، نام دانشگاه محل برگزاری، نام شهر محل برگزاری همایش.
صادقی، مژگان (۱۳۹۷). آموزش شیمی مبتنی بر آزمایشگاه. دهمین همایش آموزش شیمی ایران، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران.
Gabel D. L. and Sherwood R. D. (1981). Using facilitating problem solving in high school chemistry, NARST conference, New York.
استناد به پایاننامهها
نام خانوادگی، نام. (سال). عنوان پایان نامه یا رساله [پایان نامه کارشناسی ارشد یا رساله دکتری، نام دانشگاه]. نام شهر، کشور.
نیستانی، مصطفی (1394). مطالعه تطبیقی برنامه درسی کارشناسی ارشد آموزش شیمی در ایران با کشورهای منتخب. ]پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی[. تهران، ایران.
Arieli B. (2007). The integration of creative drama into science teaching. Ph.D. dissertation, Kansas State University, Manhattan, USA.
استناد به منابع اینترنتی
نام خانوادگی، نام نویسنده (نویسندگان) (سال انتشار یا دسترسی)، عنوان اثر، شناسه (آدرس) سایت.
Anjomshoa, M. (2022). How to cite a webpage in APA format. Ghalebpro. Retrieved October 2023 from https://ghalebpro.ir/apa-citation-guide
- سایر نکاتی که در نگارش مقاله باید به آن توجه داشته باشید
- حتماً از این قالب استفاده شود.
- رعایت اصول نگارش فارسی از جمله نیمفاصلهها در نگارش مقاله الزامی است. در فارسی پسوندها و پیشوندها با نیمفاصله جدا میشوند.
برای مثال: "میشود" صحیح است (می شود یا میشود غلط است).
"کتابها" صحیح است (کتاب ها یا کتابها غلط است).
- علائم نگارشی مثل نقطه، کاما، دو نقطه و ... باید به کلمات قبل چسبیده و از کلمات بعدی فاصله داشته باشند.
- قبل از پرانتز حتما فاصله از کلمه قبل لحاظ شود. اما عبارات داخل پرانتز باید بدون فاصله از پرانتز هم در ابتدا و هم در انتها تایپ شود. بعد پرانتز اگر علائم نگارشی (مثل نقطه و کاما) نبود باید یک فاصله گذاشته شود (مثالی از تایپ پرانتز).
- ترجیحاً واژههای لاتین در لابهلای متن فارسی دو سایز کوچکتر از متن فارسی تایپ شوند.
- نویسندگان محترم توجه داشته باشند که کلیه مکاتبات مربوط به مقالات صرفاً از طریق تارنمای همایش به آدرس chemconf6.cfu.ac.ir صورت میگیرد، بنابراین از ارسال مقالات از طریق پست و یا Email خودداری نمایند.
- عناوین فرعی با شمارههای دو قسمتی در متن با B Nazanin و اندازة pt. 13 پررنگ میآید.
2-1- برای عنوان فرعی در مقدمه
4-2- برای عنوان فرعی در بخش نتیجه
- خواهشمند است ابتدا فونتهای ارائه شده را نصب نمایید.
- حداکثر طول هر مقاله کامل شامل شکلها و جدولها که منطبق با این دستورالعمل تهیه میشود، نباید از 20 صفحة A4 بیشتر باشد.
- واژههای خارجی در متن فارسی برای واژهها و نامهای خارجی، تا حد امکان از معادلهای فارسی مصطلح و مصوب استفاده نمایید. در مورد نامهای خارجی دشوار و نامهای خارجی در ارجاعها یا معادلهای غیرمصطلح فارسی، فقط در اولین ارجاع و بلافاصله پس از ذکر این گونه واژهها، معادل لاتین آن را به صورت زیرنویس[1] در پایین همان صفحه قید نمایید.
- زیرنویسها
در صورت نیاز به درج زیرنویس، همه موارد فارسی و بهصورت راستچین با قلم B Nazanin و اندازة pt. 10 و زیرنویسهای لاتین بهصورت چپچین با قلم Times New Roman اندازة pt. 9 نوشته شوند.
- شکلها
هر شکل و نمودار باید دارای شماره و عنوان (توضیح) باشد که بهصورت وسطچین در زیر آن با قلم B Nazanin پررنگ و اندازی pt. 10 تایپ و به ترتیب از 1 شمارهگذاری شود. نمودارها و شکلها میتوانند بهصورت رنگی و یا سیاه و سفید باشند ولی به گونهای که در صورت چاپ سیاه و سفید رنگها و جزئیات آنها قابل تشخیص باشد. شکلها در داخل متن و در جایی که به آنها ارجاع میشود، درج گردند. ذکر واحد کمیتها در شکلها الزامی است. در متن مقاله باید به همة شکلها ارجاع شود. در تهیه شکلها توجه کنید که اندازه اعداد، واژهها، کمیتها و راهنمای منحنیها (legend) به قدر کافی بزرگ باشد تا پس از درج در مقاله، کاملاً واضح و خوانا باشند. هر شکل را با یک سطر خالی فاصله از متن پیش و پس از آن قرار دهید. یک نمونه شکل در زیر آمده است (توجه شود که خود شکلها و نمودارها باید در موقعیت وسطچین نسبت به دو سوی کاغذ قرار گیرند.).
شکل 1- نمونه کاربرگ تهیه شده
- جدولها
هر جدول باید دارای شماره و عنوان (توضیح) باشد که در وسط بالای جدول با قلم B Nazanin پررنگ و اندازة pt. 12 تایپ و به ترتیب از 1 شمارهگذاری شود. عنوان ستونهای جداول باید بهصورت وسطچین (B Nazanin pt. 12 پررنگ) و کلیه متن ها در داخل جدول باید به صورت وسطچین باشند. فارسی با قلم (B Nazanin pt. 12 نازک) و اگر لاتین باشند با قلم (Times New Roman 10 pt.) تایپ شوند. همه اعداد در جدولها باید به صورت فارسی و وسطچین تایپ شوند. ذکر واحد کمیتها در جدول الزامی است. هر جدول با یک سطر خالی فاصله از متن پیش و پس از آن قرار گیرد. اگر جدولها دارای مرجع است باید شماره مرجع در داخل کروشه در انتهای عنوان جدول ذکر شود. جدول 1 مطابق شیوه نامه فوق تهیه شده است. در این جدول نوع و اندازه قلم مورد نیاز برای تدوین مقالات فارسی بهصورت خلاصه آمده است. جدولها باید در اولین مکان ممکن پس از اولین اشاره به آنها در متن قرار گیرند (توجه شود که خود جدول نیز باید در موقعیت وسطچین نسبت به طرفین کاغذ قرار گیرد.).
جدول 1- خلاصه نوع و اندازه قلمهای مورد نیاز برای تدوین مقالات فارسی
عنوان |
قلم (فونت) |
اندازه |
نوع قلم |
عنوان مقاله |
B Nazanin |
16 |
پررنگ |
نام و نام خانوادگی |
B Nazanin |
14 |
پررنگ |
مشخصات نویسندگان |
B Nazanin |
12 |
ایتالیک |
نشانی پست الکترونیکی نویسندگان |
Times New Roman |
10 |
ایتالیک |
عنوان بخشها |
B Nazanin |
14 |
پررنگ |
عنوان زیر بخشها |
B Nazanin |
12 |
پررنگ |
متن چکیده و واژگان کلیدی |
B Nazanin |
12 |
نازک |
متن اصلی |
B Nazanin |
14 |
نازک |
زیرنویس فارسی |
B Nazanin |
10 |
نازک |
زیرنویس لاتین |
Times New Roman |
9 |
نازک |
عنوان جدولها، شکلها و نمودارها |
B Nazanin |
12 |
پررنگ |
عنوان ستونهای جدولها |
B Nazanin |
12 |
پررنگ |
متن فارسی درون جدولها |
B Nazanin |
12 |
نازک |
متن لاتین درون جدولها |
Times New Roman |
10 |
نازک |
منابع و مراجع فارسی |
B Nazanin |
13 |
نازک |
منابع و مراجع لاتین |
Times New Roman |
12 |
نازک |
- روابط ریاضی
روابط بهصورت چپچین و با فونت Times New Roman و اندازه مناسب (حتیالمقدور 11 pt) نوشته شوند. شماره هر رابطه بهصورت ترتیبی و در داخل پرانتز و در انتهای سمت راست ذکر گردد. بهعنوان نمونه به رابطه زیر توجه شود.
که در آن و متغیرهای ... برای ذرهای با سرعت در موقعیت و زمان هستند
لازم است که کلیه متغیّرها بلافاصله پس از طرح در مقاله به شکل کامل تعریف گردند (مانند نمونه بالا).