پیش‏بینی امید به زندگی مادران بر اساس هوش هیجانی و حمایت عاطفی ادراک‌شده
کد مقاله : 1077-NCEEA3 (R1)
نویسندگان
جعفر هوشیاری *1، سارا فریادیان2
1استادیار روانشناسی، هیئت‌علمی جامعه المصطفی و هیئت‌علمی وابسته دانشگاه آزاد اسلامی قم، ایران
2دانشجوی دکتری روانشناسی عمومی دانشگاه پردیسان قم، ایران.
چکیده مقاله
مقدمه: امید به زندگی یکی از عوامل بسیار مهم زندگی است که بر بهبود کیفیت زندگی تأثیر بسزایی دارد به‌، بنابراین پژوهش حاضر باهدف بررسی پیش‌بینی امید به زندگی بر اساس هوش هیجانی و حمایت عاطفی ادراک‌شده در مادران شهر تهران انجام گرفت.
روش بررسی: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی همبستگی بود ، ابزار پژوهش شامل پرسشنامه امید به زندگی اشنایدر، پرسشنامه هوش هیجانی شوت و پرسشنامه حمایت اجتماعی ادراک‌شده مقیاس خانواده پروسیدانلو و هلر بود. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها در نرم‌افزار SPSS نسخه 27 و با استفاده از روش‌های آمار توصیفی و استنباطی انجام شد.
یافته‌ها: بر اساس یافته‌های این مطالعه، میانگین کلی امید به زندگی مادران 114/43، میانگین نمره کلی هوش هیجانی 014/110 ، و حمایت عاطفی ادراک‌شده 671/8 بود. ، همبستگی مثبت و معناداری بین امید به زندگی و هوش هیجانی وجود داشت (01/0>P؛ 733/0=r). همبستگی مثبت و معناداری بین امید به زندگی و حمایت عاطفی ادراک‌شده وجود داشت (01/0>P؛ 714/0=r)؛ و یافته‌ها حاکی از همبستگی مثبت و معناداری بین هوش هیجانی و حمایت عاطفی ادراک‌شده در این پژوهش می‌باشد (01/0>P؛ 460/0=r).
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج این مطالعه، بین امید به زندگی مادر باهوش هیجانی مادر وحمایت عاطفی ادراک شده رابطه مثبت معناداری وجود داشت و بین دو متغیر پیش‌بین هوش هیجانی و حمایت عاطفی ادراک‌شده رابطه معنادار مثبتی وجود دارد، بنابراین می‌توان گفت آموزش و اجرای مداخلاتی در جهت افزایش هوش هیجانی و حمایت عاطفی، می‌تواند زمینه‌ساز افزایش امید به زندگی مادران شود.
کلیدواژه ها
امید به زندگی، هوش هیجانی، حمایت عاطفی ادراک‌شده
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی